Om oss

Buskerud sopp -og nyttevekstforening ønsker å være en møteplass for folk som ønsker et fellesskap rundt sanking av sopp og spiselige vekster. Vi er et samlingspunkt for å bli kjent med og lære om alt det vidunderlige og nyttige vi finner i skog og mark.
Allemannsretten gir oss en unik mulighet til å ferdes uten stengsler, og vi kan sanke vekster nesten hvor som helst. Det er ganske unikt for lille Norge.

Vi driver ikke kun med sanking, men er også opptatt hva det vi finner kan brukes til.
Hvordan vil det vi finner kunne gi smak og næring i forskjellige matretter? Tenk å kunne bruke «ugress» som skvallerkål og brennesle til noe som smaker godt og i tillegg er sundt. Finn oppskrifter her.

Visste du at sopp ikke bare er spiselig, men at sopp også kan brukes til farging av garn? Det gir oss de nydeligste og avdempende farger. Det kan du lære mer om hos oss.

Det begynner med barna.
Mange av oss som er glad i å sanke begynte med å tråkke i skog mark allerede som barn. Nysgjerrigheten hos barn legger grobunn for interessen for sanking i voksen alder. Vi har utviklet et konsept som heter Plukk, studer, spis! som er rettet mot barn. Dette kan du lese mer om her.

Velkommen til å være med i fellesskapet. Vi vil gjenre bli kjent med deg og ønsker deg med på turer, kurs, møter hvor vi kan dele opplevelser og erfaringer.

Se hva du finner på nettsidene til Norges sopp og nyttevekstforbund.
Du vil bli overrasket over hva du finner.
Klikk her for å lese mer.

Kontaktpersoner

Gro Gevelt

Styreleder

90918008

gro.gevelt@gmail.com

Odd Kristensen

sekretær

98670539

oddkri@online.no

Steinar Weseth

Soppansvarlig

95031010

steiwe@online.no

Mette Skulstad

Nyttevekstansvarlig

92421950

metteskulstad@outlook.com